Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
1 mała cukinia
1 papryka
150 g pieczarek
5 jaj
1 mały jogurt naturalny
sól i pieprz
Przygotowanie:
Warzywa umyć. Pieczarki obrać ze skórki i tak jak resztę pokroić w grubsze plastry.
Formę do tart wyłożyć ciastem francuskim. Ponakłuwać widelcem, aby nie robiły się pęcherze powietrza pod spodem. Podpiec 10 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli nadal będą powstawały pęcherze, można wygładzić ciasto naciskając widelcem na wybrzuszenia.
Jajka miksować przez 2 minuty. Następnie dodać jogurt i przyprawy i miksować do połączenia się składników na jednolitą masę.
Po tym czasie wyjąć podpieczone ciasto i nasypać warzywa na nie. Następnie wylać na nie masę jajeczną. Piec w piekarniku kolejne 25 minut w 180 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz