Najlepsze na wieczorną wizytę przyjaciół :)
Składniki:
ciasto francuskie
50 g serka mascarpone
cały trójkąt serka brie
3 gruszki
5 orzechów włoskich - posiekanych
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ciasto francuskie (ja poszłam na łatwiznę tym razem i użyłam kupne :) ) rozłożyć na blasze na papierze do pieczenia i pokroić w kwadraty, mniej więcej o boku 5 cm. Gruszkę i serek pokroić w plastry. Każdy kwadrat wysmarować odrobiną serka mascarpone, a na wierzchu ułożyć po 3 plastry gruszki i 2 plasterki serka brie. Całość oprószyć solą i pieprzem, a wierzch tartinek posypać kawałkami orzechów włoskich.
Piecz w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 25 minut.
Przed podaniem na wierch połóż odrobinę roszponki i skrop olejem balsamicznym.
Komentarze
Prześlij komentarz