Składniki:
100 g łososia
40 g kaszy jaglanej
2 jajka
cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki musztardy
sok z połówki cytryny
papryczka piri-piri
czerwona papryka pikantna
sól
pieprz
olej
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotować, ostudzić i zmiksować na masę. Filet z łososia dokładnie opłukać i osuszyć. Drobno pokroić, a nawet rozgnieść widelcem. Następnie skropić sokiem z cytryny. Do kaszy dodać musztardę i doprawić solą i pieprzem. Połączyć z łososiem.
Na patelni zeszklić cebulkę, następnie dodać do niej sprasowany czosnek i papryczkę piri-piri. Lekko wystudzić i całość dodać do masy. Na patelnię dodać kolejną porcję oleju i w rękach formując kotleciki, wrzucać na rozgrzaną patelnię. Smażyć z obydwu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz