10 pomidorów
Mała cebula
Ząbek czosnku
2 łyżeczki oliwy
Mała papryczka piri piri
Sól i pieprz
łyżka octu winnego
Przygotowanie:
Sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Doprowadź do wrzenia i gotuj przed 15 minut. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i sprasowany czosnek. Gdy wszystko zmięknie, zblenduj, po czym dodaj oliwy i przypraw i gotuj dalej aż zgęstnieje.
Smaczny jako sos do spaghetti i jako keczup :)
Sparzyć pomidory i obrać ze skórki. Pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Doprowadź do wrzenia i gotuj przed 15 minut. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i sprasowany czosnek. Gdy wszystko zmięknie, zblenduj, po czym dodaj oliwy i przypraw i gotuj dalej aż zgęstnieje.
Smaczny jako sos do spaghetti i jako keczup :)
Komentarze
Prześlij komentarz