Mając dosyć dziwnych fińskich bułek i chleba tostowego, który mój mąż namiętnie tu kupuje, przerzuciłam się na coś zdrowszego: płatki. Płatki owsiane w różnej postaci: batony owsiane, granola, a teraz też owsianki.
Składniki:
6 łyżek płatków owsianych
łyżka nasion goi
2 łyżki słonecznika
1 gruszka
łyżka siemienia lnianego
łyżka żurawiny
płatki migdałowe
mleko
+ szczypta cynamonu (jeśli lubisz :) )
Przygotowanie:
Wsyp płatki, siemię lniane i nasiona goi do miski i zalej mlekiem lekko powyżej poziomu płatków. Wymieszaj i odstaw na 10 minut do nasączenia. Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. Następnie dodaj resztę bakalii, pokrojoną gruszkę i wymieszaj. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wierzch posyp płatkami migdałów i zapiekaj przez 20-25 minut.
Smacznego śniadania :)
6 łyżek płatków owsianych
łyżka nasion goi
2 łyżki słonecznika
1 gruszka
łyżka siemienia lnianego
łyżka żurawiny
płatki migdałowe
mleko
+ szczypta cynamonu (jeśli lubisz :) )
Przygotowanie:
Wsyp płatki, siemię lniane i nasiona goi do miski i zalej mlekiem lekko powyżej poziomu płatków. Wymieszaj i odstaw na 10 minut do nasączenia. Piekarnik rozgrzej do 150 stopni. Następnie dodaj resztę bakalii, pokrojoną gruszkę i wymieszaj. Przełóż do naczynia żaroodpornego, wierzch posyp płatkami migdałów i zapiekaj przez 20-25 minut.
Smacznego śniadania :)
Komentarze
Prześlij komentarz