Bo kto nie lubi szarlotki... :)
Składniki:
6 jabłek
100 g mąki
80 g zimnego masła
60 g cukru brązowego
cynamon + starty pasek czekolady gorzkiej
Przygotowanie:
Drobno pokrój masło, połącz z mąką i cukrem. Zagnieć i zostaw kruszonkę w lodówce na nie mniej niż 30 minut.
W tym czasie umyj jabłka i obierz je ze skórki. Układaj warstwami w salaterkach posypać każdorazowo cynamonem i startą czekoladą. Na koniec posyp kruszonką. Zapiekaj w piekarniku około 25 minut w temperaturze 150 stopni.
Podawaj z lodami waniliowymi.
Składniki:
6 jabłek
100 g mąki
80 g zimnego masła
60 g cukru brązowego
cynamon + starty pasek czekolady gorzkiej
Przygotowanie:
Drobno pokrój masło, połącz z mąką i cukrem. Zagnieć i zostaw kruszonkę w lodówce na nie mniej niż 30 minut.
W tym czasie umyj jabłka i obierz je ze skórki. Układaj warstwami w salaterkach posypać każdorazowo cynamonem i startą czekoladą. Na koniec posyp kruszonką. Zapiekaj w piekarniku około 25 minut w temperaturze 150 stopni.
Podawaj z lodami waniliowymi.
mniami ,kocham jabłuszka !
OdpowiedzUsuń