Smak dzieciństwa mojego - pasta jajeczna o wielu smakach :) Chrzan nadaje wyrazistości paście, dzięki niemu nie jest mdła.
Składniki:
5 jaj
1 łyżka majonezu
2 łyżki chrzanu
2 łyżki musztardy
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj jaja na twardo. Ostudź i zetrzyj na tarce - na najmniejszych oczkach. Połącz z majonezem, chrzanem i musztardą. Wymieszaj i dopraw do smaku.
W lecie można również dodać szczypiorek prosto z ogródka - wyostrza smak :)
Smakuje cudownie z własnym pieczonym chlebkiem.
Składniki:
5 jaj
1 łyżka majonezu
2 łyżki chrzanu
2 łyżki musztardy
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj jaja na twardo. Ostudź i zetrzyj na tarce - na najmniejszych oczkach. Połącz z majonezem, chrzanem i musztardą. Wymieszaj i dopraw do smaku.
W lecie można również dodać szczypiorek prosto z ogródka - wyostrza smak :)
Smakuje cudownie z własnym pieczonym chlebkiem.
Uwielbiam taka pastę:)
OdpowiedzUsuń