Składniki:
kostka białego sera twarogowego
100 g mąki pszennej
średnia cebula
2 jaja
tymianek
sól
pieprz
łyżka oleju kokosowego
+ jogurt naturalny
Przygotowanie:
Ser rozgnieć widelcem. Na patelni na małej ilości oleju kokosowego zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę. Zmiksuj jajka, dodaj przyprawy i cebulkę i połącz z serem. Dodawaj mąkę stopniowo, aż masa będzie gęstawa. Ja staram się jak najmniej jej dodać - jest potrzebna wyłącznie do tego, by zagęścić ciasto, a placuszki nie rozlatywały się podczas smażenia.
Na rozgrzaną patelnię nakładaj małymi porcjami placki masy i rozprowadzaj na grubość około centymetra. Smaż z obydwu stron.
Podawaj z jogurtem naturalnym (lub bardziej tłusto - ze śmietaną ;) ).
Spróbuj również najpopularniejszych przepisów na tym blogu:
Komentarze
Prześlij komentarz