Mam dosyć zimy, ciężkiego jedzenia i mięsa! Choć za oknem śnieg, na stole króluje dziś sałatka bardzo kolorowa i pyszna.
Składniki:
połowa opakowania roszponki
połowa opakowania rukoli
ser pleśniowy (lub inny ulubiony z tych twardszych - ja miałam szczęście dodać lokalnych serów z Krakowa - 5 rodzajów !)
soczyste jabłko
garść żurawiny
garść prażonych orzechów włoskich
pół kieliszka oliwy z oliwek
2 łyżeczki ziół prowansalskich
Przygotowanie:
Oliwę wymieszać energicznie z ziołami, odstawić. Sałaty umyć i odsączyć wodę. Orzechy włoskie pokroić na mniejsze części i uprażyć na patelni do chrupkości. Jabłko obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Ser również pokroić w kostkę. Wszystko razem z żurawiną wymieszać, doprawić oliwą z ziołami.
Smacznej wiosny na stole!
Składniki:
połowa opakowania roszponki
połowa opakowania rukoli
ser pleśniowy (lub inny ulubiony z tych twardszych - ja miałam szczęście dodać lokalnych serów z Krakowa - 5 rodzajów !)
soczyste jabłko
garść żurawiny
garść prażonych orzechów włoskich
pół kieliszka oliwy z oliwek
2 łyżeczki ziół prowansalskich
Przygotowanie:
Oliwę wymieszać energicznie z ziołami, odstawić. Sałaty umyć i odsączyć wodę. Orzechy włoskie pokroić na mniejsze części i uprażyć na patelni do chrupkości. Jabłko obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Ser również pokroić w kostkę. Wszystko razem z żurawiną wymieszać, doprawić oliwą z ziołami.
Smacznej wiosny na stole!
Komentarze
Prześlij komentarz