Składniki (na 10 muffinów):
200 g czekolady gorzkiej
70 g czekolady mlecznej
150 g masła
130 g mąki
300 g drobnego cukru
3 duże jaja
2 żółtka
10 g rozdrobnionych pistacji
Przygotowanie:
Czekoladę połamać i wraz z masłem na małym ogniu podgrzewać, aż się rozpuści. Często mieszać, żeby się nie przypaliła. Mąkę przesiać przez sitko. Dodać cukier. W osobnej misce połączyć jeszcze letnią czekoladę z mąką, cukrem, jajkami i żółtkami na jednolitą masę.
Przelać masę do papilotków i zapiekać w 200 stopniach przez 15 minut.
Szczęka mi opadła, są przeapetyczne! :) Ta czekolada!
OdpowiedzUsuńkażdemu amatorowi słodkości na widok tych zdjęć pociekłaby ślinka.. :)
OdpowiedzUsuńOmnomnom ...jadłabym :)
OdpowiedzUsuń