Nic na to nie poradzę, że najbardziej lubię wieczorami piec...a co za tym idzie, próbować wypieków o późnych godzinach? Małe grzeszki nie są złe ;)
Składniki:
2 tabliczki gorzkiej czekolady
200g masła
4 jaja
100g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki gorzkiego kakao
3/4 szklanki cukru
garść orzeszków laskowych
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
W kąpieli wodnej rozpuść masło i obydwie tabliczki czekolady. Zmiksuj jaja z cukrem i wraz z mąką, kakao oraz proszkiem do pieczenia dodawaj stopniowo do wystudzonej masy czekoladowej.
Ciasto wylej na wyłożoną uprzednio blachę. Poćwiartkowanymi wcześniej orzeszkami laskowymi posyp ciasto.
Piecz w piekarniku przez 25 minut.
Składniki:
2 tabliczki gorzkiej czekolady
200g masła
4 jaja
100g mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki gorzkiego kakao
3/4 szklanki cukru
garść orzeszków laskowych
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
W kąpieli wodnej rozpuść masło i obydwie tabliczki czekolady. Zmiksuj jaja z cukrem i wraz z mąką, kakao oraz proszkiem do pieczenia dodawaj stopniowo do wystudzonej masy czekoladowej.
Ciasto wylej na wyłożoną uprzednio blachę. Poćwiartkowanymi wcześniej orzeszkami laskowymi posyp ciasto.
Piecz w piekarniku przez 25 minut.
piękne, ciężkie i wilgotne - brownie idealne
OdpowiedzUsuńpysznie wygląda - uwielbiam orzechy w połączeniu z czekoladą! ale ci skórka pyszna wyszła
OdpowiedzUsuńJuż wiele razy robiłam brownie i w szczególności z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ ale jeszcze nigdy nie dodawałam do niego orzeszków. Chyba jak będę je wykonywała następnym razem to również spróbuję takie dodatki dorzucić.
OdpowiedzUsuń