Podwójna pierś z indyka
1 mozzarella
1 duży pomidor
Zioła prowansalskie
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Przygotuj
piekarnik, rozgrzewając go do 180 stopni. Mięso dokładnie umyj, oprósz solą i pieprzem. Z obydwu stron wysmaruj zielonym pesto - najlepiej domowym ;). Najlepiej, gdyby postało w lodówce około godziny - wtedy przesiąknie aromatem pesto, ale jeśli nie masz czasu, trudno - smaczne i przy pieczeniu od razu :) Wyłóż na blaszce i piecz przyprawione mięso około 20 minut.
W tym czasie pokroj mozarellę i pomidora na plasterki (ilość taka, jak ilość plasterków mięsa). Po 20 minutach wyciągnij mięso, a każdym kawałku mięsa połóż plasterek mozarelli i pomidora. Oprósz ziołami prowansalskimi. Zapiekaj mięso jeszcze 10 minut.
Idealnie smakuje z sosem figowym.
W tym czasie pokroj mozarellę i pomidora na plasterki (ilość taka, jak ilość plasterków mięsa). Po 20 minutach wyciągnij mięso, a każdym kawałku mięsa połóż plasterek mozarelli i pomidora. Oprósz ziołami prowansalskimi. Zapiekaj mięso jeszcze 10 minut.
Idealnie smakuje z sosem figowym.
lubię mięso z indyka, Twoj sposób na niego jest genialny :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie spróbuj sos figowy do tego - naprawdę boskość w ustach :)
OdpowiedzUsuń