Pracowałam kiedyś w Wielkiej Brytanii w knajpkach - w Londynie i w Edynburgu. Tam śniadania serwuje się w full wersji: jajka, kiełbaski, bekon, coś w stylu polskiej kaszanki, a także coś co spróbowałam dopiero w maju w ekologicznej agroturystyce - hummus.
Zasmakowało :)
Składniki:
200g gotowanej ciecierzycy
3 łyżeczki soku z limonki
3 łyżki pasty tahini
1 ząbek czosnku
3 łyżki oleju z kukurydzy (zimnotłoczonego)
łyżka posiekanej natki z pietruszki
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ugotuj ciecierzycę, ostudź. W mikserze/blenderze zmiksuj. Dodaj resztę składników i ugnieć ręką na gładką masę. Jeśli będzie za suche, dodaj odrobinę więcej oleju i tahini.
Dobrze smakuje na kanapce z pomidorem :)
Komentarze
Prześlij komentarz