Składniki (17 mini muffinków):
2 szklanki mąki żytniej razowej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
pół kubeczka małego jogurtu naturalnego
50 g płynnego miodu
1/4 szklanki oleju roślinnego
1 jajo
3 łyżeczki przyprawy korzennej
szczypta soli
orzechy włoskie
pół tabliczki czekolady
+ płatki migdałowe do posypania
Przygotowanie:
W misce mieszamy wszystkie sypkie składniki (bez bakalii).
W osobnej wyższej misce roztrzepujemy jajko, dodajemy jogurt, miodu oraz olej.
Wlej masę do miski z sypkimi składnikami. Wymieszaj dokładnie, po czym dodaj posiekane wcześniej orzechy i czekoladę.
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni.
Przełóż do papilotek masę, posyp płatkami migdałowymi.
Piecz ok. 20 minut.
Jestem niesamowicie zauroczona tym blogiem - ma świetny wygląd i treść, która łączy w sobie prawie wszystkie moje zainteresowania:)
OdpowiedzUsuń+obserwuję i muszę koniecznie zapoznać się z całością w wolnej chwili:)
Tym samym zapraszam również do siebie;)
Pozdrawiam!
Dzięki za miłe słowa, budujące na samym początku przygody z blogowaniem ;)
OdpowiedzUsuń