Kolejna propozycja pesto ( zaraz po tym z rukoli), dla tych, którym nie przeszkadza smak pietruszki.
Składniki:
80 g rukoli
20 g natki pietruszki
10 oliwek zielonych
20 orzeszków laskowych
4 łyżki oleju rzepakowego
sól
Zmiel orzeszki na drobny pył.
Do wysokiego półmiska w rzucamy umytą zieleninę i dodaj wszystkie składniki oprócz oleju. Zmiksuj. Na koniec dodaj olej rzepakowy i wymieszaj.
Przechowuj w słoiczku lub zamkniętym pudełku, żeby nie reagowało z powietrzem i nie zmieniło koloru.
Składniki:
80 g rukoli
20 g natki pietruszki
10 oliwek zielonych
20 orzeszków laskowych
4 łyżki oleju rzepakowego
sól
Zmiel orzeszki na drobny pył.
Do wysokiego półmiska w rzucamy umytą zieleninę i dodaj wszystkie składniki oprócz oleju. Zmiksuj. Na koniec dodaj olej rzepakowy i wymieszaj.
Przechowuj w słoiczku lub zamkniętym pudełku, żeby nie reagowało z powietrzem i nie zmieniło koloru.
Komentarze
Prześlij komentarz