Coś na ząb dla czekoladorzerców :)
Składniki (na 4 babeczki):
8 ciasteczek owsianych
2 łyżeczki sezamu
3 łyżki masła
100 g czekolady
4 maliny
1/4 szklanki śmietanki kremówki
płatki migdałów
Przygotowanie:
Zmiksuj ciasteczka i sezam na drobny pył. Rozpuść masło i gdy przestygnie wymieszaj dokładnie ze zmiksowanymi ciasteczkami i sezamem. Wyłóż masą malutkie foremki do babeczek i odstaw na około 30 minut do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Czekoladę ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej. Poczekaj aż ostygnie.
Wyjmij babeczki z lodówki i na dno każdej ułóż jedną malinkę lub pół łyżeczki konfitury malinowej a babeczkę zalej masą czekoladową. Wierzch oprósz płatkami migdałowymi.
Piecz około 20 minut.
Składniki (na 4 babeczki):
8 ciasteczek owsianych
2 łyżeczki sezamu
3 łyżki masła
100 g czekolady
4 maliny
1/4 szklanki śmietanki kremówki
płatki migdałów
Przygotowanie:
Zmiksuj ciasteczka i sezam na drobny pył. Rozpuść masło i gdy przestygnie wymieszaj dokładnie ze zmiksowanymi ciasteczkami i sezamem. Wyłóż masą malutkie foremki do babeczek i odstaw na około 30 minut do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Czekoladę ze śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej. Poczekaj aż ostygnie.
Wyjmij babeczki z lodówki i na dno każdej ułóż jedną malinkę lub pół łyżeczki konfitury malinowej a babeczkę zalej masą czekoladową. Wierzch oprósz płatkami migdałowymi.
Piecz około 20 minut.
świetne te babeczki , bardzo pomysłowe i ślicznie wyglądają ;d
OdpowiedzUsuńLubię takie niespodzianki :)
OdpowiedzUsuń