Składniki:
2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
50 g czekolady gorzkiej
50 g czekolady mlecznej
łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka cukru waniliowego
garść migdałów pokrojonych
3/4 szklanki mleka
Przygotowanie:
W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i odstaw do ostudzenia.
Połącz ze sobą wszystkie sypkie produkty.
Cukier ubij z jajkami.
Następnie połącz w misce wszystkie składniki na jedną masę i wymieszaj łyżeczką.
Nałóż do papilotek masę tak, aby przykryła dno. Na to dodaj pół łyżeczki dżemu truskawkowego, a następnie przykryj ponownie masą tak, aby 3/4 papilotki było wypełnione.
Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
OO muffiny cudo :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne muffinki, ja też robię takie na jeden kęs takie 3,5 cm:)
OdpowiedzUsuń