Nie obchodzę Halloween, dynię zjadam w zimne dni :)
Składniki:
1/4 średniej dyni
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki pieprzu
2 łyżki naturalnej mieszanki rosołowej (Knorr precz!)
szczypta ostrej papryki
1 łyżeczka startego imbiru
Przygotowanie:
Kroimy dynię w kostkę i pieczemy w piekarniku 25 minut w temperaturze 160 stopni. Następnie w garnku miksujemy ją blenderem na gładką masę i gotujemy na małym ogniu. Przyprawiamy do smaku i podajemy z pestkami dyni.
Składniki:
1/4 średniej dyni
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki pieprzu
2 łyżki naturalnej mieszanki rosołowej (Knorr precz!)
szczypta ostrej papryki
1 łyżeczka startego imbiru
Przygotowanie:
Kroimy dynię w kostkę i pieczemy w piekarniku 25 minut w temperaturze 160 stopni. Następnie w garnku miksujemy ją blenderem na gładką masę i gotujemy na małym ogniu. Przyprawiamy do smaku i podajemy z pestkami dyni.
Komentarze
Prześlij komentarz