W sezonie dyniowym grzechem jest robienie placków ziemniaczanych...
Składniki:
1/2 średniej dyni
1 cebula
jajko
mąka
pieprz
sól
+ olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Na najmniejszej tarce trzemy całość dyni. Kroimy cebulę na drobną kosteczkę. Odsączamy dynię z wody i łączymy z cebulką i zmiksowanym wcześniej jajem. Doprawiamy porządnie solem i pieprzem. Dodajemy mąki tyle, żeby masa była w miarę gęsta.
Rozgrzewamy patelnię, dodajemy kawałek stałego oleju kokosowego. Gdy się rozpuści układamy małe placki i smażymy z obu stron.
Składniki:
1/2 średniej dyni
1 cebula
jajko
mąka
pieprz
sól
+ olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Na najmniejszej tarce trzemy całość dyni. Kroimy cebulę na drobną kosteczkę. Odsączamy dynię z wody i łączymy z cebulką i zmiksowanym wcześniej jajem. Doprawiamy porządnie solem i pieprzem. Dodajemy mąki tyle, żeby masa była w miarę gęsta.
Rozgrzewamy patelnię, dodajemy kawałek stałego oleju kokosowego. Gdy się rozpuści układamy małe placki i smażymy z obu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz