Na przystawkę, na przyjęcie, na zagryzkę.
Składniki:
1 puszka brzoskwiń
1 opakowanie tuńczyka w kawałkach ( najlepiej ekologicznego firmy Cuca)
pół małego opakowania jogurtu naturalnego
4 łyżeczki majonezu
ząbek czosnku
Przygotowanie:
Jak smakuje ta przystawka?
Przystawka ta smakuje lekko i delikatnie, a dokładniej tak, że apetyt Twój i Twoich gości jeszcze bardziej się zaostrzy.
Słodycz brzoskwini, choć kontrastowo, idealnie komponuje się z nutką czosnku wyczuwalną w sosie. Smak tuńczyka natomiast staje się łagodny i wyczuwalny jest pomiędzy jednym a drugim kęsem słodko-czosnkowego aperitifu. :)
Składniki:
1 puszka brzoskwiń
1 opakowanie tuńczyka w kawałkach ( najlepiej ekologicznego firmy Cuca)
pół małego opakowania jogurtu naturalnego
4 łyżeczki majonezu
ząbek czosnku
Przygotowanie:
- Brzoskwinie odsącz z zalewy.
- Tuńczyka rozdrobnij.
- Połącz jogurt z majonezem i dodaj sprasowany ząbek czosnku - wymieszaj.
- Na każdą brzoskwinię ułóż łyżeczkę tuńczyka i polej sosem jogurtowo-majonezowym.
Specjalnie dla przyjaciółki Agatki!! ..która nie umie sobie smaku tego wyobrazić :):)
Jak smakuje ta przystawka?
Przystawka ta smakuje lekko i delikatnie, a dokładniej tak, że apetyt Twój i Twoich gości jeszcze bardziej się zaostrzy.
Słodycz brzoskwini, choć kontrastowo, idealnie komponuje się z nutką czosnku wyczuwalną w sosie. Smak tuńczyka natomiast staje się łagodny i wyczuwalny jest pomiędzy jednym a drugim kęsem słodko-czosnkowego aperitifu. :)
Komentarze
Prześlij komentarz