I jak tutaj nie jeść, gdy wieczorami najbardziej chce się jeść i to nie zawsze zdrowe posiłki? Dziś usłyszałam w radio, że do drugi Polak ma nadwagę. Co lepsze, 3/4 Polaków nie uważa się za "większych" niż są.
Jaki z tego morał? Zrób na kolację lekką sałatkę ;)
Składniki (porcja dla 2 osób):
mały filet z indyka ( kurczaki mają antybiotyki! FE...chyba, że są z pewnego źródła)
2 garści rukoli
pomidor
gruszka ( ja akurat dostałam w Lidlu przepyszne ekologiczne!)
garść borówek amerykańskich
sezam
Sos:
2 łyżeczki musztardy gruszkowej ( polecam na terenie Wrocławia od pana Andrzeja Łaniaka z Doliny Baryczy)
1 łyżeczka miodu
odrobina oliwy
Przygotowanie:
Filet z kurczaka pokrój na cienkie paski, oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Usmaż na patelni bądź grilluj w piekarniku.
Pokrój pomidora na 8 części, gruszkę pokrój w plastry.
Sezam upraż na patelni aż się zarumieni.
Wszystkie składniki ułóż na rukoli, a na koniec pokrop sosem.
Jaki z tego morał? Zrób na kolację lekką sałatkę ;)
Składniki (porcja dla 2 osób):
mały filet z indyka ( kurczaki mają antybiotyki! FE...chyba, że są z pewnego źródła)
2 garści rukoli
pomidor
gruszka ( ja akurat dostałam w Lidlu przepyszne ekologiczne!)
garść borówek amerykańskich
sezam
Sos:
2 łyżeczki musztardy gruszkowej ( polecam na terenie Wrocławia od pana Andrzeja Łaniaka z Doliny Baryczy)
1 łyżeczka miodu
odrobina oliwy
Przygotowanie:
Filet z kurczaka pokrój na cienkie paski, oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Usmaż na patelni bądź grilluj w piekarniku.
Pokrój pomidora na 8 części, gruszkę pokrój w plastry.
Sezam upraż na patelni aż się zarumieni.
Wszystkie składniki ułóż na rukoli, a na koniec pokrop sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz