Stwierdziłam, że mój blog zrobi sięlekko kulinarny...ale nie tylko lifestyle
ekologia i slow. Bazować zacznę na zdjęciach, bo i tak wszyscy jesteśmy leniwcami i wolimy patrzeć, niż czytać ;)
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2,5 szklanki mleka
4 łyżki malinowej konfitury (najlepiej domowej :)
laska wanilii
3 łyżki cukru brązowego
borówki i maliny
Przygotowanie:
Podgrzewamy mleko i dodajemy cukier i nasionka z wnętrza laski wanilii. Do gorącego mleka wsypujemy wypłukaną kaszę i gotujemy aż nasiąknie i zrobi się mięciutka.
Do salaterek na dno układamy łyżke konfitury, kaszę wstudzimy i też dodajemy do salaterek. Ozdabiamy soczystymi owockami :) MNIAAM!
Smacznego!
ekologia i slow. Bazować zacznę na zdjęciach, bo i tak wszyscy jesteśmy leniwcami i wolimy patrzeć, niż czytać ;)
Deser z borówkami i malinami
na kaszy jaglanej
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2,5 szklanki mleka
4 łyżki malinowej konfitury (najlepiej domowej :)
laska wanilii
3 łyżki cukru brązowego
borówki i maliny
Przygotowanie:
Podgrzewamy mleko i dodajemy cukier i nasionka z wnętrza laski wanilii. Do gorącego mleka wsypujemy wypłukaną kaszę i gotujemy aż nasiąknie i zrobi się mięciutka.
Do salaterek na dno układamy łyżke konfitury, kaszę wstudzimy i też dodajemy do salaterek. Ozdabiamy soczystymi owockami :) MNIAAM!
Smacznego!
Nie jestem zwolenniczką takich zdrowych deserów bo nic nie jest w stanie zastąpić mojego ulubionego tortu czekoladowego. Od kiedy po raz pierwszy wykorzystałam porady z https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-klasyczny-biszkopt-czekoladowy/ mój biszkopt czekoladowy nigdy nie opadł. Lubię tylko poeksperymentować z różnymi kremami, w zależności od pory roku okazji.
OdpowiedzUsuń